Pàgines

dimecres, 25 de desembre del 2013

Nadal amb realitat augmentada

Per aquelles persones o organitzacions a qui els agrada comunicar les coses de forma diferent la realitat augmentada els ofereix un ampli ventall de possibilitats, ...deixeu volar la imaginació!!!

La realitat augmentada és la tecnologia que permet, mitjançant un dispositiu (ordinador, telèfon intel·ligent, tauleta digital,...), superposar en temps real informacions (imatges, marcadors, vídeo, text, ...) sobre el món real (físic) que tenim davant i interactuar-hi.

Un exemple és la felicitació del Nadal que hem preparat a Feinegem.cat.

Felicitació Nadal Feinegem realitat augmentada

Per poder veure la capa d'informació augmentada heu de:
  1. Obrir l'aplicació Wikitude (descàrrega de Google Play o Apple Store)
  2. Obrir l'opció "Magic X-mas card" del menú "Destacats"
  3. Introduir el codi "iZBRHv" i clicar en l'opció "Scan..."
  4. Apuntar amb el visor de la càmera del vostre dispositiu mòbil a la imatge
  5. Esperar uns segons(en funció de la velocitat de la connexió a internet)


dilluns, 23 de setembre del 2013

Competències digitals, la clau de les competències

Segons podem llegir a la Viquipèdia, "La competència digital consisteix a disposar d'habilitats per buscar, obtenir, processar i comunicar informació, i per transformar-la en coneixement". 

Actualment aquest tipus de competències han esdevingut elements clau en el desenvolupament dins la nostra societat, tant a nivell professional, acadèmic com a personal. De fet, aquestes són bàsiques per poder desenvolupar les competències clau definides per l'Organització per la Cooperació i el Desenvolupament Econòmic (OCDE, 2005):
  • Utilitzar eines de forma interactiva
  • Interactuar en grups heterogenis
  • Actuar de forma autònoma
Aquest conjunt de competències requereixen habilitats tecnològiques (internet, correu electrònic, cercadors, programes, ...), treball col·laboratiu (tot aprofitant el potencial de l'organització en xarxa) i identitat personal (entesa com la capacitat de participar i generar coneixement compartit).

Tal com podem veure en el vídeo a continuació, que recull les opinions de diferents headhunters sobre les competències clau per al treball del segle XXI, n'hi ha un gran nombre que impliquen competències digitals. Per exemple:
  • Gestió de la informació. Això inclou habilitats per cercar, filtrar, editar, difondre, compartir, emmagatzemar, ...
  • Treball en equip (online). Aspecte molt important que requereix destresa amb l'ús d'eines que fan possible comunicar, planificar, coordinar, compartir, prendre decisions, etc...
  • Col·laboració. Element relacionat amb aspectes actitudinals que impliquen la voluntat d'interactuar participativament amb d'altres persones, àrees i organitzacions. A més de l'ús d'eines digitals que possibiliten comunicar, intercanviar informació, etc..

Share/Bookmark