Pàgines

dissabte, 16 de juny del 2012

7 utilitats dels codis QR en el Currículum

Què és un codi QR?

Un QR (Quick Response) és un codi de barres bidimensional que es llegeix mitjançant una aplicació (software) instal·lada en un telèfon intel·ligent (smartphone). També conegut com a "tinta digital" és una eina àgil i ràpida d'enllaçar continguts off-line (cartells, tríptics, revistes, currículums, ...) amb una dimensió digital online que àmplia i/o complementa la informació del suport que contenia aquest codi.

Usos del codi QR.

S'utilitza en molts àmbits i gràcies a la seva versalitat permet, amb una bona dosis d'imaginació i creativitat, sorprendre i proporcionar informació de servei en ubicacions i suports ideals pels potencials usuaris.


 
 

Com generar un codi QR i incloure'l en un Currículum (CV).

Incloure un codi QR en un currículum pot ser un element diferenciador a la vegada que pot suposar una finestra que s'obre a una dimensió digital que complementa i enriqueix la informació que conté el paper. Per aconseguir aquest objectiu cal:
  • Generar el codi QR que enllaci amb el lloc de destí desitjat. Hi ha diversos serveis web que ofereixen la possibilitat de generar aquest tipus de codi (http://goqr.me/, http://qrcode.kaywa.com/). Són especialment interessants els que a més generen estadístiques sobre els cops que el codi ha estat llegit (la data, la ubicació, ...) o inclús que deixen modificar l'adreça on apunta el codi QR (http://goo.gl/, http://www.qrlme.com/, http://uqr.me)
  • Insertar la imatge del codi generada en el currículum. Es tracta d'insertar la imatge que ens ha generat el servei web anteriorment comentat, igual que faríem amb la nostra foto.
  • Adaptar el format del lloc de destí a la mida i característiques dels dispositius mòbils. Pot ser molt incòmode enllaçar un lloc web que no està adaptat a les característiques dels telèfons intel·ligents i que per tant la visualització del contingut sigui dificultosa.

Utilitats del codi QR en un Currículum (CV).

Un codi QR permet dirigir a les persones que el llegeixen amb el seu terminal cap a una adreça url, llegir i enviar un SMS, llegir un text, veure i trucar a un nº de telèfon, veure i guardar una tarja de visita (V-Card).

Algunes opcions per aprofitar un codi QR en un currículum (CV) són:
  1. Enllaç a un perfil professional. Aprofitar si tenim el nostre CV en algun servei que ens genera un perfil online (url) i així enllaçar-lo,  Resume Builder Linkedin, Doyoubuzz, ...
  2. Enllaç a un bloc (web) personal. Dirigir a qui s'interessa per la nostra informació a un lloc on podem mostrar els nostres coneixements, habilitats, opinions, etc... Wordpress, Blogspot
  3. Enllaç al CV visual (infogràfic). Opció d'enviar a la persona interessada a un lloc web que mostri d'una forma més gràfica i ampliada tota la nostra informació professional.VisualCV, Cvgram, Re.vu (en base al perfil Linkedin), ...
  4. Enllaç al Vídeo CV. Possibilitat de presentar nosaltres mateixos el nostre perfil mitjançant un vídeo gravat i pujat a un servei d'allotjament de vídeo online. Youtube, ...
  5. Enllaç al portfoli. Podem aprofitar per mostrar en un sol lloc, de forma gràfica, mostres dels nostres treballs i habilitats. Behance, Pinterest, ...
  6. Enllaç a l'índex d'identitat digital. Es molt interessant que puguem adreçar als nostres "seguidors" a un lloc on centralitzem tota la nostra presencia a internet. About.me, Flavors.me, Dooid.me, ...
  7. Enllaç a la tarja de visita virtual. Mitjançant el servei QRecognize.me es pot crear una tarja de visita on localitzar els enllaços als nostres perfils digitals i a la Vcard que permet directament emmagatzermar-la en l'agenda de l'smartphone.

2 comentaris:

  1. Molt interessant Carles!
    En molt poques línies has concentrat moltíssima informació important i de gran utilitat! Penso que l'ús dels codis QR es seguirà extenent i generalitzant tan ràpidament, com ho ha fet fins ara.
    Cada cop més podem veure aquests codis al final de les notícies dels diaris, publicitats... i el millor és que sempre s'aporten continguts que milloren o complementen la comprensió del que estem llegint.
    Salutacions i felicitats pel post!

    ARi Vigueras

    ResponElimina
  2. Gràcies Ari,

    Crec que poc a poc, i en funció del perfil de cadascú, es poden anar incorporant elements 2.0 als nostres processos de recerca de feina (en aquest cas els codis QR en el currículum). Sempre amb l'objectiu, com bé dius tu, de millorar o complementar allò que volem comunicar.

    Salutacions.

    ResponElimina

Share/Bookmark