divendres, 22 d’octubre de 2010

Xarxes, portals, contactes, ... buscar feina a internet



Introduir-se a la xarxa per buscar una oportunitat laboral passa avui en dia per tenir clars, des d'un bon inici, quins son els nostres objectius i quins seran els mitjans o serveis que millor ens ajudaran a aconseguir-los. A més també caldrà ser conscient que la nostra nova identitat digital s'haurà de gestionar d'una forma encertada, cosa que de moment no s'acostuma a ensenyar enlloc.

Un cop superats els plantejaments previs arriba l'hora de triar els recursos que han de formar part de la nostra estratègia de recerca de feina a internet. És en aquest punt on cal tenir clar per a què serveix cada “cosa” dins la xarxa.
Les xarxes socials les entenem com la màxima expressió del 2.0 en tant que son un espai virtual estructurat per a que l'usuari sigui sempre el protagonista, n'aporti el contingut, interactui amb la resta d'usuaris, participi, comuniqui, etc... Dins d'aquests tipus d'espais creats per compartir, comunicar, etc... en podem trobar de diferents tipus segons allò que pretenem oferir o aconseguir; amistat (Facebook, Tuenti, ...), fotos (Flickr, Picasa, ...), vídeo (Youtube, Blip, ...), àudio (AudioBoo, ...), rutes i mapes (Wikiloc, ...), missatges (Twitter, ...), geolocalització (Foursquare, ...), o contactes professionals (Linkedin, Xing, ...).

Les xarxes socials professionals aporten un recurs molt útil per tal de crear o ampliar la nostra xarxa de contactes professionals. Aquesta eina ens ajuda a projectar el nostre perfil professional i ens dona la possibilitat d'arribar directament a contactes molt interessants. Mitjançant els fòrum, grups, missatges, etc.. i una actitud participativa, col·laborativa, desinteressada, sincera, etc... estarem exercitant el “networking”, un camí que ens pot obrir la porta a nous contactes i oportunitats professionals. (Linkedin, Xing, Viadeo, etc...)

Els portals de feina s'estructuren com a intermediaris entre oferta i demanda, és a dir ens aporten una borsa d'ofertes de feina que nosaltres haurem de seleccionar mitjançant els cercadors en funció del nostre perfil o interessos. Un cop trobem la que ens interessa ens hi podrem inscriure sempre que abans hagem registrat les nostres dades (currículum) en el seu servidor. (Infojobs, Monster, Infoempleo, Jobsket, etc...)

Un objectiu professional clar, una bona planificació estratègica, moltes ganes de treballar i internet és una bona combinació per un bon procés de recerca de feina.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Share/Bookmark