dimarts, 19 de juliol de 2011

Eines per la recerca de feina a Facebook (BranchOut i BeKnown)

Al voltant de la "gran" xarxa social, Facebook, s'estan generant multitud de serveis, aplicacions, etc... que intenten aprofitar la potència multiplicadora que ofereix la gran quantitat d'usuaris que la utilitzen. Com és lògic en l'àmbit de la recerca de feina també han aparegut serveis que intenten aprofitar els avantatges que, ben aprofitats, una xarxa social com aquesta pot suposar a una persona que cerca feina.

La situació actual del mercat laboral fa que els candidats hagin d'aguditzar l'ingeni per buscar noves estratègies que els ajudin a guanyar visibilitat, diferenciar-se de la resta de candidats per poder tenir èxit. Per facilitar i ampliar aquest procés us presento dues aplicacions que us ajudaran. Es tracta de dues eines que permeten per una banda aprofitar les oportunitats laborals que et poden generar els actuals contactes, i per altra fer una gestió de contactes diferenciada en funció de la finalitat: oci o feina.

Aquesta aplicació de Facebook permet relacionar els nostres contactes, sempre que siguin usuaris de l'aplicació o n'acceptin la nostra invitació, amb informació de valor pel nostre procés de recerca de feina. 
  • Informació d'empreses que tenen relació amb els nostres contactes o amb contactes dels nostres contactes (potencial networking)
  • Buscador d'ofertes de feina (via indeed
  • Guanyar condecoracions en funció dels contactes i connexions realitzades.

Servei creat recentment per Monster i que mostra una aposta decidida d'aquest portal de feina per les xarxes socials. En aquest destacaríem:

  • Perfil professional. Es pot importar la informació del perfil de Monster o Linkedin
  • Gestió de contactes. Es poden convidar contactes mitjançant perfils a Linkedin, Twitter o comptes de correu a Gmail, Yahoo o Hotmail
  • Ofertes de feina. Directament té integrat el buscador d'ofertes del portal Monster. També hi ha la possibilitat de publicar ofertes de feina.

A més d'aquestes dues aplicacions dins de Facebook també podem trobar altres eines que poden ser un complement del nostre "tradicional" procés de recerca de feina. Això si, cal tenir clar què és el que pretenem i de quina forma la utilitzarem

Fan Page- Possibilitat de crear un perfil de "marca" a Facebook per promocionar-nos professionalment d'una forma dinàmica mitjançant informació multiformat de la nostra vida professional.

UdutuLearn- Aplicació que permet seguir mòduls formatius multimèdia directament des de Facebook. (UdutuTeach també permet crear i penjar mòduls formatius)

Seguiment d'ofertes Infojobs- També sense sortir de Facebook pots buscar i visualitzar les ofertes del portal de feina Infojobs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Share/Bookmark