dijous, 9 de juny de 2011

Què MÉS puc fer per trobar feina ???

Sovint els processos de recerca de feina són períodes de temps llargs que amb el temps acaben generant frustració, desànim, indiferència, ... Aquesta conseqüència és normal que aparegui, fruit de l'esgotament i la manca de resultats positius del procés, i és en aquest moment en el que ens hem de preguntar:

Què més puc fer per trobar feina ???.

Si hem arribat fins aquest punt això vol dir que el que hem fet fins ara no ens està funcionant. Per tant és el moment de centrar-nos en buscar aquells recursos i/o accions que ens ajudin a diferenciar-nos de la resta i a ser més efectius en tot allò que fem. Sí, això sona molt bé i és molt fàcil de dir però.... com es fa??.

Doncs la meva intenció és proposar una sèrie de consells que puguin generar-te noves idees i n'aprofitis la/les que consideris més adient/s. Així doncs espero ajudar-te a que puguis definir una millor estratègia de recerca de feina ajustada al teu objectiu professional:

  • Optimitzar la xarxa de contactes (presencial i virtual). Actualment hi ha un gran nombre d'ofertes que no s'arriben a publicitar i circulen pel boca-orella. Intenta utilitzar les noves eines que et poden ajudar a potenciar els teus contactes, sobretot aquells relacionats amb el teu àmbit professional. Tant xarxes socials (Facebook, Twitter, ...) com xarxes professionals (Linkdin, Xing,...) haurien de formar part de la teva estratègia de recerca de feina.
  • Recull de fonts d'informació del teu sector (informacions del mercat i sobretot de les empreses). Conèixer la realitat i les tendències del sector d'activitat en el que et mous és un valor que no pots desaprofitar. Estar informat et farà descobrir noves possibilitats d'ocupació i t'ajudarà a defensar la teva candidatura en una futura entrevista. Mitjançant la gestió de canals d'informació (RSS, ...) pots fer que la informació t'arribi automàticament sense haver-la de buscar contínuament per la xarxa.
  • CV digital. En funció de a quin perfil professional t'adrecis valora la possibilitat de tenir un CV on-line. Sempre estarà accessible, podràs compartir-lo i enviar-lo fàcilment, pots enriquir-lo amb elements multimèdia, guanyarà visualment i pot ser un element que et diferenciï de la resta. Hi han diverses possibilitats (VisualCV, Easy-cv, Doyoubuzz, ).
  • VideoCV. En perfils on són importants les habilitats comunicatives, l'atenció al públic,etc... potser un valor afegit força important. De forma general també es tracta d'un bon exercici de preparació de l'entrevista. Existeixen portals de feina basats en vídeo currículums (Youtube, Videocurriculum-online, Tumeves, ...  ).
  • Bloc personal. Es tracta d'un mitjà que et permetrà compartir els teus coneixements, inquietuds, experiències, etc... És una forma més de mostrar-te al món i una oportunitat de reforçar la teva identitat digital. Hi han molts serveis de creació de blocs gratuïts i són fàcils de gestionar (Wordpress, Blogger, ...)
Ànims, esforç, paciència i confiança en tu mateix/a ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Share/Bookmark