dimecres, 28 de desembre de 2011

Recerca de feina a Twitter (II): Feina Activa

Si apostem per utilitzar internet en el nostre procés de recerca de feina i estem convençuts que cal fer alguna cosa més que esperar que apareguin ofertes noves en algun portal de feina, llavors Twitter és un recurs que cal tenir en compte.
Twitter és una eina molt dinàmica on:
  • "Circula" gran quantitat d'informacions, entre elles ofertes de feina, tal com vam explicar en un altre apunt
  • Es poden fer contactes interessants. Possibilita seguir i interactuar amb d'altres usuaris de forma directa.
  • Es pot crear o reforçar la identitat digital. És un bon aparador on mostrar aquells aspectes que volem destacar de nosaltres mateixos.

Ja fa temps que estan apareixent recursos o aplicacions que faciliten el seguiment (monitorització) d'un tipus d'informació concreta a Twitter, les ofertes de feina. Ja sigui mitjançant cercadors especialitzats, hahstags, aplicacions específiques o usuaris concrets, ... podem arribar a infinitat d'ofertes.

Fa uns dies es va presentar l'iniciativa creada pel SOC que ha creat 23 perfils a Twitter per tal de publicar en aquest canal les ofertes del portal Feina Activa filtrades segons aquests perfils professionals. Una forma de facilitar la gestió de les ofertes rebudes en aquest entorn en el que de vegades hi ha risc de "morir" ofegat per la quantitat d'informació. D'aquesta forma ens podem configurar Twitter per només rebre les ofertes d'aquells perfils professionals que ens interessen, de forma similar a Tuiempleo i Tagempleo. En aquest cas seria també interessant poder afegir el filtre de la localitat, esperem veure com evoluciona.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Share/Bookmark